Friskvård!

Friskvårdsaktiviteterna gäller nu även för dyrare sporter – låter Skatteverket meddela efter en dom som har givit en kompletterande riktning till regelsystemet. Så fint med flera aktiviteter att välja bland!

Efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen står det nu klart att också dyrare sporter som exempelvis golf och ridning ska omfattas av friskvårdsbidraget, så har inte tidigare varit fallet.

En arbetsgivare kan erbjuda sina anställda skattefria förmåner i form av motions- och friskvårdsaktiviteter förutsatt att aktiviteten erbjuds hela personalen. Tidigare har inte golf och ridning ingått i friskvårdsbidraget eftersom det inte har klassats som enklare form av motion då det bland annat krävt dyrare utrustning.

– Så länge en förmån i form av friskvårdsbidrag är av ett mindre värde, 5 000 kronor, ska det betraktas som en skattefri personalförmån. Det här innebär till exempel att den som spelar golf eller tar lektioner på ridskola kan använda friskvårdsbidrag till det, säger Pia Blank Thörnroos, jurist vid Skatteverket.

Så fint, tänker vi, som gillar alla möjliga sporter där friskvård kan idkas. Möjligen ingår slalom i detta också, eller vad tror vi?

 

Vackra siffror i strikt ordnade led x

Annons